posturologi

Matintoleranse

Kroppen er ikke like glad i all mat

I de senere år har intoleranse for mat stadig kommet mer frem i fokus, mange mennesker sliter med kroniske helseplager som de ikke blir kvitt, matallergi/-intoleranse kan være årsaken til noen av disse plagene. Matintoleranse kan også fungere som terapisperre, det vil si at kroppen responderer dårlig på behandling.

Det kan være mange årsaker til intoleranser. Det være seg feil kosthold, for lavt inntak av proteiner, dysbioser, sukker, candida, parasitter, bakterier, alkohol, stress, medikamenter, mangel på næring, enzymer, amalgam/tungmetaller, for lite magesyre, galle og bukspytt.

Overdrevent inntak av enkelte matvarer er også en viktig årsak. Mange blir mye bedre når man klarer å identifisere hvilke matvarer som lager trøbbel.

Ved matintoleranse kommer symptomene i lang tid etter inntak, dette gjør det vanskelig å forstå at plagene har en sammenheng med maten og finne ut hvilken matvarer som forårsaker disse. Ved matallergi kommer reaksjonen ofte umiddelbart og det er da enklere å finne ut hva man er allergisk mot.
Typiske symptomer ved matintoleranse
Magesmerter
Luftsmerter
Oppblåst mage
Kvalme
Diaré
Forstoppelse
Uspesifiserte symptomer:
Tretthet-/utmattelsestilstander
Depresjoner
Kroppssmerter
Subjektiv sykdomsfølelse
Svimmelhet
Hodepine
Nervøsitet/anspenthet
Søvnforstyrrelser
Konsentrasjonsvansker
Muskelsmerter
Hudlidelser/eksem

Vi gir kostholdsveiledning!

Vi kartlegger kroppens reaksjoner på ulike matvarer. Ved å søke etter årsaken til disse reaksjonene kan vi tilpasse ditt kosthold og evt styrke kroppen til å bedre kunne tåle matvaren. Med bakrunn i resultatene vil vi levere en 4 ukers kostholdsplan.

Priser

Vi har følgende priser på denne behandlingen.

  • 650,- Konsultajon
  • 1 700,- Kostholdsveiledning

Har du spørsmål om matintoleranse?

Send oss en melding.

Andre behandlinger